David Lindgren

Att vara folkkär på 10-talet är ingen enkel sak att uppnå som artist idag.

Aktuell som programledare för Melodifestivalen 2018!

David känner nästa alla igen från hans stora succé som programledare för Melodifestivalen 2017. Tillsammans med Clara Henry och Hasse Andersson har de gått rakt in i allas hjärtan. David har själv deltagit i Melodifestivalen och vid samtliga tre tillfällen gått direkt till final.

 

Under de senaste åren har han både varit programledare för ett av Sveriges största och mest populära barnprogram och samtidigt spelat en av huvudrollerna i musikalen Jersey Boys. Något som bidragit till att David idag är en av våra absolut mest folkkära och uppskattade artister.

 

Född och uppvuxen i Ersmark utanför Skellefteå  har han jobbat framgångsrikt som musikalartist i musikaler som ”Singing in the Rain” på Malmöoperan och ”Mamma Mia!” i Stuttgart. Han har spelat huvudrollen i ”Hairspray” på Göta Lejon i Stockholm, High School Musical i Malmö och på China Teatern i Stockholm, spelat en ung Tomas Ledin i föreställningen ”Showtime” och haft en av huvudrollerna i succén ”Jersey Boys”. Han har medverkat i TV-programmet ”Så ska det låta” i SVT ett flertal gånger där han gjort succé och tagit tittarna med storm med sin charm och stora röst.

 

Efter sin första medverkan i Melodifestivalen 2012 blev han David med hela svenska folket, när han överraskade med sin scenshow och sina breakdance moves. Debutalbumet ”Get Started” gick direkt in på förstaplatsen på den officiella svenska albumlistan.